Onde Comer: A Cofradía de Rinlo
Hai algún tempo decidín crear unha nova etiqueta para marcar algunhas entradas do blogue, ondecomer. Con ela pretendía ir recomendando algúns lugares con algún interese gastronómico, ben fose por unha cousa ou outra.
Mais o certo é que non lle dei moito uso. Non por non querer senón máis ben porque ao regreso non me coincidía ter algo de tempo para adicarllo ao blogue e logo, co paso do tempo xa non me lembraba.
Hoxe, froito dunha conversa na casa, lembrei un sitio que visitamos a finais do 2007, A Confradía de Rinlo.
Hei de dicir que o descubrimento foi casual. Apareceu nun dos episodios do programa Galicia, cruce de miradas, que dirixían Antón Reixa e Antonio Segade. E foi destes sitios que dis: teño que ir!
Rinlo, pertencente ao Concello de Ribadeo, ten as súas orixes hai máis de 500 anos como porto baleeiro. Esta tradición maniféstase tamén en ter a segunda confradía de pescadores máis antiga do Estado Español.
Este porto é coñecido por ser o lugar, din, no que se crían as mellores langostas, bovagantes e centolas de toda a costa cantábrica, debido a que as rochas contan con centos de convas e recovecos formados polas fortes ondas que baten a costa.
A carta de A Cofradía de Rinlo está asolagada de manxares típicos do mar (bogavante, boi, nécoras, navallas, bacallau, bonito, pescada...). Mais se algo fai ter sona ao lugar é o seu arroz caldoso de marisco, cuxo prezo (29 euros para dúas persoas) non é para nada excesivo, e inda menos ao comprobar o delicioso que resulta. Iso sí, se queremos probalo é preciso indicalo no momento de facer a reserva. De feito eu recomendaría que inda que non se fose a comer o arroz caldoso se fixese reserva, pois o local non é excesivamente grande.
E xa de estar pola zona, cómpre visitar a vila de Ribadeo e a famosa Praia das Catedrais. Imos... que queda un día completo e agradábel ;)
A Cofradía de Rinlo
Web: http://www.cofradiaderinlo.com
Teléfono: 982.123.007
Mais o certo é que non lle dei moito uso. Non por non querer senón máis ben porque ao regreso non me coincidía ter algo de tempo para adicarllo ao blogue e logo, co paso do tempo xa non me lembraba.
Hoxe, froito dunha conversa na casa, lembrei un sitio que visitamos a finais do 2007, A Confradía de Rinlo.
Hei de dicir que o descubrimento foi casual. Apareceu nun dos episodios do programa Galicia, cruce de miradas, que dirixían Antón Reixa e Antonio Segade. E foi destes sitios que dis: teño que ir!
Rinlo, pertencente ao Concello de Ribadeo, ten as súas orixes hai máis de 500 anos como porto baleeiro. Esta tradición maniféstase tamén en ter a segunda confradía de pescadores máis antiga do Estado Español.
Este porto é coñecido por ser o lugar, din, no que se crían as mellores langostas, bovagantes e centolas de toda a costa cantábrica, debido a que as rochas contan con centos de convas e recovecos formados polas fortes ondas que baten a costa.
A carta de A Cofradía de Rinlo está asolagada de manxares típicos do mar (bogavante, boi, nécoras, navallas, bacallau, bonito, pescada...). Mais se algo fai ter sona ao lugar é o seu arroz caldoso de marisco, cuxo prezo (29 euros para dúas persoas) non é para nada excesivo, e inda menos ao comprobar o delicioso que resulta. Iso sí, se queremos probalo é preciso indicalo no momento de facer a reserva. De feito eu recomendaría que inda que non se fose a comer o arroz caldoso se fixese reserva, pois o local non é excesivamente grande.
E xa de estar pola zona, cómpre visitar a vila de Ribadeo e a famosa Praia das Catedrais. Imos... que queda un día completo e agradábel ;)
A Cofradía de Rinlo
Web: http://www.cofradiaderinlo.com
Teléfono: 982.123.007
Publicar un comentario